søndag 27. april 2014

Müsli 2.0



Vi har gjort litt forbedringer på müslien! Denne er ikke hard og vanskelig å tygge, men crunshy og deilig. Det at vi brukte 100% ananasjuice ga en veldig fin syrlighet, samtidig at man ikke trenger like mye sukker eller sirup, som vanligvis brukes masse av i slike müsli og granolaer. Denne ble kjempegod, rett og slett. Både som topping til restegrøt fra frokosten til lunsj, og til å spises som mellommåltid. Håper den faller i smak!

Tørt:
1 1/2 cup bokhvete flak
1 cup hirseflak
5 cups puffet ris
8 ss solsikkekjerner
0,5 cup quinoaflak

Vått:
1/4 cup brunsukker
1/4 cup rapsolje
1 1/3 cup ananasjuice
En klype salt
1 ts malt ingefær

1. Varm ovnen på 170 grader. Bland de tørre ingrediensene. Varm opp de våte til det småkoker og hell over det tørre. Sørg for at alt er godt dekket og fuktig vår du setter det over i en ildfast form. Hvis det er væske til overs, tilsett mer puffet ris.

2. Vend forsiktig hvert 15 minutt, med en total steketid på 60 minutter i ovnen. Hvis det fortsatt ikke er helt ferdig, sett så temperaturen ned til 135 grader, sjekk hvert tiende minutt med lett omrøring slik at den blir jevnt og godt stekt.

Serveres med risdrikk, soyadrikk, soyayoghurt eventuelt sammen med bær.

Før steking:



Etter steking:


Tips: etter steking er det godt å  inn puffet quinoa!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar