Med restene fra gårsdagens vårruller (som J tok med på jobb), lagde jeg (V) en versjon av vietnamesisk bun bo. Det er en vietnamesisk rett som vanligvis serveres med en klassis vietnamesisk saus av fiskesaus, lime, chilli og hvitløk. Nå brukte jeg ananasdipen og marinaden under som saus. Det var godt, men jeg skal prøve å pønske ut noe som gir enda mer saus og smak. Det er grenser for mye soyasaus man kan helle over en rett!
Jeg brukte spinaten, urtene, grønnsakene og risnudlene fra vårrullene og serverte med marinert tofu. Sausen ble kjempegod og kan brukes som saus eller marinade. Jeg brukte den som begge! Bruk masse urter og salat, mer enn du kanskje tenker først.
Ingredienser:
Pressed tofu
Urter, kinesisk koriander og søt basilikum
Risnudler
Gulrot
Agurk
Vårløk
Soyamarinade
Soyasaus etter behov
Noen kvaster koriander med stilk
En selleristang
En vårløk
1 ts chillipulver
1 ts ingefærpulver
Litt finhakket frisk ingefær
Massemasse kvernet pepper
1 ts sukker
Fremgangsmåte:
1. Kutt tofu opp i terninger og mariner. Jeg lot den ligge i en times tid og da fikk den trukket til seg masse marinade. Digg! Kan sikkert bare slenges på rett før og.
2. Jeg stekte den på høy varme slik at marinaden kunne karamelisere litt på tofuen. Ved siden av stekte jeg risnudlene for å varme dem opp, men det er vel kanskje best å trekke ferskt.
3. Bland alt sammen med litt marinade/saus og en god del ananas dip. Sleng tofuen på toppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar