onsdag 23. april 2014

Penne al ragù

Penne al ragu er vanligvis med tomat, og gjerne rødvin og løk også. Løk er ikke noe problem og kutte, men både tomat og rødvin gir en syrlighet som er vanskelig å erstatte på denne dietten (og generelt i det italienske kjøkken). Uansett ble dette dritgodt og vi er veldig fornøyde med resultatet! Denne versjonen hadde en klarere, fyldigere kjøttsmak og det var veldig godt i seg selv.

Ingredienser:
3 store gulrøtter
1 1/2 selleristang
6 skiver med squash
1 pakke bacon
400g kjøttdeig
ca 3 dl kraft (eller mer! Alt ettersom. Blir den for rennende er det bare å koke den ned uansett)

Basilikum som topping!

Fremgangsmåte:
1. Stek bacon, enten i gryte før du steker resten, eller i en panne ved siden av. Jeg liker å steke i halve strimler og klippe de opp etterpå.

2. Stek gulrøttene og selleristangen i litt hvitløksolje. Tilsett kjøttet og pepr godt! Når kjøttet er gjennomstekt hiver du oppi squashen, deretter kraften og baconet.

3. La dette stå og putre en stund med lokk, eller uten om du ønsker å koke den ned. Vi lot den stå i et par timer, men jeg er sikker på at den hadde vært god om den sto i 30 min også.

4. Server med pasta, et par vridninger på pepperkverna og frisk basilikum!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar