tirsdag 22. april 2014

Pad thai-inspirert wok

I dag lagde vi en kjempegod wok!


Ingredienser marinade:
Kiwi
Chillipulver
Soyasaus
Fersk ingefær
Selleristang
Vårløk
Brunt sukker
Pepper

Ingredienser woksaus:
Kiwi
Chillipulver
Soyasaus
Fersk ingefær
Selleristang
Vårløk

I woken:
1 skive ananas i små terninger
6 skiver squash, delt i biter
1 stor gulrot, tynnskivet
1 halv selleristang
2 vårløk, skivet
250 g finstrimlet svinekjøtt

150g risnudler

Fremgangsmåte:
1. Ha én kiwi, én toppet ts chillipulver, en tommel ingefær, en halv stangselleri, én vårløk og ca én (kanskje bitte litt mer!) ss soyasaus. Purée!

2. Hell av 2/3 - som skal brukes som woksaus senere. Resten blandes sammen med én toppet ts brunt sukker, godt med kvernet pepper og et par ss til med soyasaus. Dette er marinaden for kjøttet. Bland kjøttet sammen med marinaden så det kan mørnes godt fram til steking.

3. Kok opp vann og hell det over risnudlene i en bolle eller kaserolle. Trekk i 2-3 minutter. Skyll godt med kaldt vann.

4. Varm opp wokpanna med litt rapsolje på høy varme. Hakk opp grønnsakene til ønsket størrelse.

5. Stek opp kjøttet i små porsjoner, slik at det blir godt stekt og karamellisert i stedet for kokt.Når det er ferdig legge det til siden.

6. Wok gulrøtter og selleri i et par minutter. Tilsett så resten av grønnsakene og wok de ytterligere 2-3 minutter. Når du føler det er ferdig hiver du på nudlene og woksausen. Bland godt og stek til nudlene er oppvarmet.

7. Server med kjøttet på toppen. Ikke bland inn med nudlene i panna, da kan de miste den deilige stekeoverflaten. Dryss litt koriander over. Voilà!




Neste gang tenker vi å prøve med andre grønnsaker som brokkoli i tillegg.
Man kan sikkert bytte ut svin med hvilket som helst annet kjøtt, eller ferske reker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar