Igår lagde vi hjemmelaget sushi før første gang. Dette er noe vi har tenkt på å gjøre lenge, men ikke tatt oss tid til. Da passer det ekstra godt med påskeferie og fritid kombinert med en streng diett som tvinger deg til å tenke nytt. Det ble uansett kjempegodt, og vi gleder oss til å lage det igjen!
Ingredienser sushiris for 4 personer
5 dl ris, vi brukte glutonious rice siden vi manglet sushiris. Neste gang bruker vi sushiris.
0,5 dl riseddik
1,5 ss sukker
1 ts salt
Fersk fisk, vi brukte salma laks.
Fremgangsmåte
1. Kok først opp risen på høy varme i 2 minutter. Skru så ned varmen til middels varme i 5 minutter, før du setter ned varmen på lav og koker den til risen er ferdig. Med glutonious rice var den allerede ferdig når vi skulle til å sette den ned etter 7 minutter.
2. Avkjøl risen i en langpanne slik at den fortere blir kald.
3. Varm riseddik, sukker og salt under omrøring til dette blandes godt sammen. Avkjøl denne til risen også er avkjølt.
4. Skjær så fisken i tynne skiver, sammen med litt avocado, agurk og vårløk i ønsket størrelse.
5. Hell over ca halvparten av riseddiksausen over risen. Bland dette godt sammen med hendene, og sørg for at alt blir godt dekket. Smak så til om risen trenger mer, og tilsett mer i små mengder. Vi brukte nesten alt. Bruk så hendene til å lage små sushiballer av risen i en størrelse som er passelig til en sushibit.
Vel bekomme! :)
PS! Dette fungerte veldig godt også med tanke på at det kan være lurt å spise i små omganger mens man går på Lovisenbergdietten. Slik at magen ikke får for mye å forholde seg om gangen. Denne middagen varte over lang tid. Det var deilig å kunne hele tiden lage seg små sushibiter over litt lengre tid, enn det tar når man serverer varm middag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar