tirsdag 8. april 2014

Eksotisk gryte




Ingredienser:
Nok til middag til to pluss rester!

1 pakke bacon
1 kyllingfilet
5 små gulrøtter
2 stk selleristang
1 tykk skive ananas
2 tommler finhakket ingefær
5 tynne skiver aubegine
6 tynne skiver squash

1 ts chillipulver
1 ts soyasaus
En klype salt
Masse nykvernet pepper
1 banan
Rapsolje til steking
1 liter kokende vann

Koriander og bacon til topping.

 Fremgangsmåte
1. Stek en pakke bacon først, i den kjelen du skal bruke, slik at dette blir med på å gi smak til gryta.


2. Kutt opp gulrot i tynne skiver og finhakk selleri. Finhakk ingefæren. Begynn å stek alt dette sammen i baconfettet og tilfør også litt ekstra olje. Kvern masse, masse pepper over.  Ha i salt og chili.

3. Del augergine- og squashskivene opp i fire. Hakk opp kyllingen i "bite size" biter. Sleng dem gryta. Hakk opp ananasen og hiv i gryta.

4. Stek et par minutter før du tilsetter soyasaus og en liter kokende vann. La den koke under lokk i minimum en time, for at smakene skal sette seg.

5. Mens du koker risen kan du ta av lokket, så gryta kan fordampe litt (med mindre du synes væskenivå er bra!). 5 min før servering tilsettes bananen.

Server med ris, masse frisk koriander! Dryss over litt baconbiter, men spar resten til lunsj i morgen!

Vi ser for oss at man kan tilsette en liter vann til, så blir det en suppe. Det kunne kanskje være godt med litt risnuder? Eller man kan tilsette litt mindre vann så får gryta en fastere konsistens. Uansett var denne her skikkelig digg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar