søndag 20. april 2014

Lammecarré med karamelliserte rosenkål og smakfull ris


I går hadde en av de beste måltidene i år! Det skyldes nok det perfekte lammet, men det hjalp med digg tilbehør og.

Både risen og rosenkålen er noe vi har laget før. Vi serverte det og med litt salat med vårløk og hvitløkslje

Fremgangsmåte lammecarré:
1. Først gnidde vi inne hele kjøttstykket med masse pepper og litt salt.
2. Selve lammet stekte vi først på skikkelig høy varme, slik at den fikk fin stekeskårpe over hele.
3. Deretter satt vi den inn i ovenen 10 minutter på 240 grader med fettsiden ned.
4. Så tok vi 8 minutter med fettsiden opp.
5. Til slutt satte vi ned varmen til 210 og tok den ut når temperaturen nådde 70.
6. Vi lot den hvile i 6-7 minutter før vi kastet oss over den:)

Kjøttet ble gjennomstekt, men likevel med rosaskjær. Helt perfekt etter vår mening. Skikkelig saftig og utrolig mørt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar