Lunchpannekaker:
80 g brunris mel
30 g hirse mel
60 g bokhvete mel
60 g glutinous rice mel
0,5 ts natron
1 ts bakepulver
3,5 dl rismelk naturell og usukret
En tynn skive ananas og en banan (kjørt i blender purê)
Tilbehør:
Rørte blåbær.
Pannekakene ble gode, men hadde en smak som ikke egnet seg så godt til blåbær. Vi tenker at dette er på grunn av hirsen, og tenker å redusere dette til neste gang. Det kan godt hende at hirse egner seg bedre til litt saltere type pannekaker, mer som med feks bacon. Ellers ble de veldig fluffy og gode, og vi gleder oss til fortsettelsen.
Bytt gjerne ut hirse med bokhvete.
Hei!
SvarSlettJeg går på Lovisenbergdietten nå, og prøvde meg på å lage pannekaker som gikk veldig dårlig. De han seg fast i platen (for må jo bruke olje og ikke smør i den). Jeg brukte ikke natron, bakepulver eller ananas, kan det være dette som gjorde at det ikke gikk? Og vet dere om natron og bakepulver er tillatt i dietten? :)
Hei :)
SlettBeklager at vi ikke har så mange instruksjoner i innlegget, vi tenker å lage et nytt å bedre innlegg i disse pannekakene. (Det gjelder å komme til det;)
Først og fremst, alt som står under fanen eller taggen "Lovisenbergdietten" er lov. Dette gjelder også bakepulver og natron.
Når det gjelder steking av pannekaker vil vi annbefale at du bruker en teflonpanne, eller en form for non-stick panne å steke i. Hvis du bruker bakepulver og natron blir de luftige og deilige. Når du bruker natron trenger det syre å reagere med, derfor vi bruker ananaspure for å få syre. Vi annbefaler også at du steker på middels mot høy stekevarme, slik at pannekakene blir luftige, og også får en fin stekeflate. :)
Ok! Jeg går kanskje på en litt strengere diett, da jeg for eksempel ikke kan spise egg, ingefær eller tomat :)
SvarSlettMen tusen takk for svar, og takk for god inspirasjon gjennom bloggen :)
Hei :) Egg og tomat går under fanen "Innføring". Det var heller ikke inkludert i dietten vi spiste. Vi skal se litt på om vi kan gjøre dette enda bedre lesbart etterhvert. Ingefær er lov på Lovisenbergdietten, det var beskjeden vi fikk fra Torunn Knutsen som er vår ernæringsfysiolog. Hvis du trykker på etiketten "Lovisenbergdiett" kommer det mange oppskrifter som er tilpasset denne dietten. Håper du finner noen du liker :-)
Slett