torsdag 1. mai 2014
Ingefærsirup
Dette var digggg! Alle må lage dette! Ikke minst vil det spice opp hverdagen hvis du går på Lovisenbergdietten. Det er veldig enkelt å lage og i tillegg har man så det holder for flere retter.
Denne sirupen kan du bruke på pannekaker, amerikanske eller franske/norske, på toast, blande med vann eller farris til ingefærlimonade/brus (kanskje med litt sitron eller lime og? Mmmm!), eller til drinker ikke minst. Eller iste! Hvis du lager spongekake eller andre liknede kaker kan vanlig sirup byttes ut med denne. Bruk fantasien!
Vi tenker å forsette å lage forskjelle typer. Neste blir det kanskje chilli? Eller rabarbara?
Ingredienser:
4 cups kaldt vann
2 cups sukker (vi brukte brunt, men du kan like gjerne bruke hvitt! Spørs kanskje litt hva slags smak man vil ha?)
1 klype salt
100 g ingefær (du kan egentlig ha akkurat så mye du vil. Men dette var ca det jeg brukte. Tydelig, men mild ingefærsmak. Flere oppskrifter bruker minst dobbelt så mye. I dag lagde jeg for å ha på pannekaker, så jeg holde den mild. Neste gang skal jeg lage for drinker og limonade og da vil jeg ha den skarp og krafig, kanskje med 200-250?)
Hvor mye sirup du ender med til slutt vil komme ann på hvor mye du velger å koke den ned. Jeg ville ha en skikkelig seig en i dag, og det er kanskje gøy når man skal ha det til pannekaker. For drinker kan man kanskje like gjerne ha den tynn?
Fremgangsmåte:
1. Skjær av skaldet på ingefæren og skjær opp i tynne, tynne skiver.
2. Kok opp alle ingrediensene i en teflon-panne. Gjerne en stekepanne med litt høye kanter. Dette stor "stekeflate" vil gjøre det lettere å koke den tykk, hvis det er ønskelig.
3. La det koke opp. Skru ned og la det putre i en trekvarters/times tid. Hvis du vil ha den tykk kan du ha høyere varme det siste kvarteret. Du må ikke ta den etter 1 time, det er bare å la den koke til ønsket konsistens, hvis den ikke allerede har kommet dit.
4. Hell over på flasker med trakt. Du trenger ikke å sile, for ingefæren vil bli sittende i trakten.
Bonus: Hvis du liker ingefærgodis får du i tillegg en stor posjon med candied ginger:)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar